Vali Cerrah okul inşaatını denetledi

Vali Celalettin Cerrah, Hasanbeyli İlçesine Hayırsever İşadamı Nuri Çomu tarafından yaptırılan ve inşaatı biten 3 derslikli müstakil anasınıfında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Hasanbeyli Kaymakamı Osman Demir den anasınıfı hakkında bilgi alan Vali Cerrah'a incelemelerinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan ve Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu da eşlik etti.
Hasanbeyli Kaymakamı Osman Demir, anasınıfının 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini kaydederek, 3 sınıfı bulunan okulda toplam 90 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi. Anasınıfının inşaatının tamamlandığını da ifade eden Kaymakam Demir, tefrişat ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Vali Celalettin Cerrah ise incelemeleri sonunda yaptığı açıklamada, Osmaniye'de 3 yıl önce başlatılan eğitim seferberliğinin hızla devam etmekte olduğunu, hayırseverlerin de bu kampanyaya önemli bir katkı sağladıklarını belirterek, "Devlet millet el ele vererek çocuklarımızın eğitimi için modern okullar yapıyor, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın geleceklerini en iyi şekilde kurmalarını sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Hem Devlet ödenekleri ile yapılan okullar hem de hayırseverlerimizin katkıları yapılan okullar sayesinde ilimiz okullaşma oranında ilk sıralarda yer alıyor." diye konuştu.
 Okul öncesi eğitimin önemini de vurgulayan Vali Cerrah, Osmaniye'ye geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 38 müstakil anasınıfı ve çok sayıda anaokulu yapıldığını ve tüm öğrencilerin okul öncesi eğitimi almalarının hedeflendiğini de belirterek, "İlimizin yoğun göç alan bir il olması sebebiyle okul ihtiyacımız her zaman var. Bu nedenle Osmaniyeli hayırseverlerimize bir kez daha okul yaptırmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Unutmasınlar ki insana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Çocuklarımız bu hayırseverleri her zaman yâd edecekler ve hayırseverlerimiz de kendilerinden sonra daima yaşayacak önemli bir hayır eseri bırakmış olacaklardır."dedi.

1 yorum:

 

Duyurular

Linkler

Hakkımızda

Osmaniye Haber Siteleri © 2012 | Template By Jasriman Sukri